L’obstacle que com a inversor tens més important són les comissions que pagues quan contractes un fons d’inversió.
No deixa de sorprendre’m trobar gent que diu que no paga per tenir contractat un fons d’inversió. Com poden dir això? Al no fer cap pagament en cash, ni cap transferència sembla que no estiguin pagant, però tu estimat lector, has de saber del cert que no és així.
La veritat és que la indústria de la gestió està molt ben muntada. Tu diposites uns diners, pensant que el gestor intentarà optimitzar la inversió i que no pagues res per aquest servei. Res més lluny de la realitat.
Comencem pel gestor. Aquest individu no té gens d’interès a tenir grans retorns, qualsevol professional sap que això implica tenir també grans volatilitats, i el que principalment vol és que el fons duri el màxim temps possible, amb unes rendibilitats modestes contínues i amb baixa volatilitat.

Encara podríem dir que aquest objectiu de passar desapercebut entre la massa de gestors, podria ser bona si almenys a llarg termini retorni més que els índexs, però està demostrat que el 90% no ho aconsegueix.
No tenint prou amb això, a part el pobre inversor ha de carregar-se a sobre unes comissions que estan totalment desproporcionades pels resultats que aporten els fons.
Si amic inversor, pagues, i molt. I a més ho fas cada dia. Cada dia et retiren una part proporcional de les comissions anuals. Això no ho veus, ni t’ho comuniquen. T’imagines cada dia rebent un rebut del què has pagat? Per això no ho fan.
El que si fan, és cada cert temps enviar-te el valor liquidatiu del fons, que ja inclou el resultat amb les comissions descomptades. Ja t’he dit que és un negoci meravellós.
El client no percep que paga, i el capital es va movent al so dels mercats que fa que sigui inapreciable veure si s’ha mogut per comissions o per la gestió. Tot queda molt ben diluït.
Però amb això no n’hi ha prou, a part molts fons et carreguen la comissió d’apertura i cancel·lació perquè té un cost per la resta de partícips reduir posicions per deixar-te sortir a tu. Aquestes poden arribar a ser en alguns casos un veritable abús.
Seguim? En alguns tipus de fons hi ha més comissions. Depenent de si la inversió és més agressiva, poden carregar comissions sobre resultats, per tant, també descompten pels resultats que has obtingut.
Si vols saber més llegeix 4 comissions a tenir en compte alhora de contractar un fons d’inversió.
I si vols profunditzar més, posa les paraules “fons d’inversió” aquí a la dreta on posa “Cerca contingut d’aquesta web”.
Si us plau, no diguis que no pagues per tenir contractat un fons d’inversió, ni que tens un assessor gratis al banc.
El que està passant, és que t’han col·locat el fons en el qual guanyen més comissions, i a més tu a sobre de pagar molt, has marxat content.
Si t’ha agradat comparteix a les xarxes socials i fes like a la meva pàgina de facebook.