Si busques invertir en un o varis sectors, has de conèixer quins sectors hi ha i quins tipus d’empreses els componen.
Un sector de mercat és un grup d’accions que tenen molt en comú, normalment perquè pertanyen a la mateixa indústria. Agrupem les accions en sectors per fer més fàcil la comparació entre empreses que tenen el mateix model de negoci.
També per què com a inversor puguis seleccionar entre les accions dels sectors en els quals estàs interessat a invertir. A més, els sectors fan més fàcil saber quines accions estan guanyant més diners i per tant fa més fàcil la inversió als gestors o inversors fonamentals.
El sistema més comú de classificació és el GICS, o Global Industry Classification Standard.
Pots invertir en onze sectors diferents
Aquests són els onze sectors: Energia, Materials, Industrials, Utilitat, Salut, Finances, Consum estable i discrecional, Tecnologia de la informació, Serveis de comunicació i Immobiliari.
Sector energia
Compost per empreses que fan negoci amb el petroli i el gas. Poden ser indústries com l’explotació i la producció, equipament i serveis, infraestructura de subministrament, etc.
Les energies renovables no formen part d’aquest sector perquè són considerades utilitat.
Sector materials
Compost per empreses que proveeixen béns per a l’ús en la manufactura i altres aplicacions. Pots trobar empreses que fan materials per a la construcció, productes químics, papereres, especialitzades en ferro, or, alumini, etc.
Sector industrial
Aquí trobem molts tipus d’empreses que normalment fan ús d’equipament pesat, com aerologies, trens, empreses logístiques, així com la indústria aeroespacial, defensa, construcció, i empreses enginyeres. També les empreses que fabriquen productes com equipament elèctric, i maquinària.
Sector utilitat
Qualsevol empresa que subministri energia elèctrica, gas natural, aigua, etc. Són serveis bàsics.
Sector salut
Aquest sector té primordialment dos components, un tipus d’empreses que desenvolupen productes farmacèutics i tractaments basats en la biotecnologia, així com eines analítiques necessàries per a fer estudis clínics per testejar els tractaments.
I la resta està format per empreses d’equipament i serveis, incloent-hi provisió quirúrgica, eines de diagnosi mèdiques, etc.
Invertir en el Sector financer
Format primordialment per empreses relacionades en la gestió dels diners. Els bancs són la indústria principal, però trobem també asseguradores, brokers, gestores d’actius i financeres, hipotecaries, etc.
Sector consum discrecional
Aquí trobem empreses que produeixen béns i serveis per al consumidor que depenen del poder adquisitiu d’aquest.
Podem trobar de tot, cotxes, roba, sabates, accessoris i complements, mobles, hotels, productes recreatius, bars i restaurants, joguets, etc…
Sector consum estable
Són béns i serveis que el consumidor necessita independent de la seva situació econòmica. Sector alimentació, beguda, productes de casa i de la cura personal. Els supermercats i el tabac també formen part d’aquest sector.
Sector tecnologia de la informació
Cobreix empreses involucrades en diferents categories d’innovació tecnològica.
Per exemple crear software o proveir serveis relacionats a implementar solucions tecnològiques, o equips i component de hardware. També s’inclou els que fabriquen semiconductors i els productes necessaris per fer els xips.
Sector serveis de comunicació
Aquí trobem empreses de xarxes de telecomunicacions sense cable i xarxes terrestres. També empreses de mèdia, de publicitat i entreteniment, empreses de la televisió i ràdio, d’internet i les noves formes de comunicació.
Sector immobiliari
Per últim tenim el sector que fa referència a dos tipus d’inversió relacionada en el món immobiliari.
Unes empreses desenvolupen nous projectes i els gestionen per obtenir rendes dels llogaters.
I també tenim les REITS, empreses especialitzades en sectors com el comercial, oficines, hoteler, residencial, etc. Llegeix [Tres formes d’invertir en immobles]
Invertir en sectors
Com a inversor si creus que algun sector pot tenir més potencial de creixement pots decidir ponderar-lo més dintre la teva cartera.
No tots els sectors es mouen en el mateix moment, és per això que existeix la coneguda estratègia de rotació de sectors, que no és altra que posicionar-se en el moment oportú en els sectors que mostren més fortalesa i anar rotant entre ells.
Altres inversors inverteiexen en sectors perquè no saben quina de les empreses acabarà sent el millor dintre del seu sector, i per tant, inverteixen directament en tot el sector.
Quins creus que seran els sectors que aportaran més valor la dècada vinent? Comenta aquí sota.
Si t’ha agradat comparteix a les xarxes socials.