Els plans de pensió són encara un dels instruments financers més populars quan parlem d’invertir per a la jubilació.
El problema com sempre es diu Espanya, ja que deixa molt a desitjar la comissió i rendiment d’aquests productes, quan els comparem amb altres països de la unió Europea.
Els plans de pensió paneuropeus són un producte que neix per a oferir als ciutadans europeus més opcions d’estalvi per a la jubilació.
L’objectiu dels fons panareuropeus és,
- que l’inversor europeu tingui més oferta de plans de pensions,
- millori la seva qualitat i
- abarateixi costos.
Diferència dels plans de pensió panaeuropeus
La diferència entre els plans de pensions paneuropeus i els tradicionals és que els primers estaràn disponibles en tot l’espai comunitari, mentre que els tradicionals només ho estaran al mercat nacional.
A partir d’ara qualsevol ciutadà independent de la seva residència, podrà contractar un pla de pensions paneuropeu i transferir-lo d’un país a un altre.
Avantatges dels fons panaeuropeus
- Millor oferta de productes, més econòmics amb més rendiment.
- Transparència
- Traspàs d’un país a un altre
- Diferents opcions per a perfils inversor
De veritat són un gran perill per a la banca espanyola?
Els gestors de pensions europeus poden entrar a Espanya i per tant poden fer mal a la indústria que de mitja cobra un 1,20% a Espanya. Molt per sobre de l’1% a Europa.
A més, al rànquing europeu que fa morningstar, els Fons espanyols es troben a la part inferior, que vol dir que són els pitjors de tota la unió europea. Són els que pitjor rendiment donen, i a més, són els més cars.
Tot i que les comissions hauran de baixar a un màxim de l’1% sobre capital acumulat a l’any, crec que qui acabarà pagant és el gestor, que ja ve cobrant dos cops menys que el distribuïdor.
La indústria no ha pensat en l’inversor, ha pensat en la matriu bancària.
A la indústria no li ha important mai innovar en nous models de gestió, amb tecnologia, i en pensar en l’inversor per donar més a canvi de menys.
Conclusió dels plans de pensió panaeuropeus
Mentre l’inversor no tingui una mica més de cultura, busqui i compari pel seu compte, i intenti que el que paga de gestió vagi al gestor i no a intermediaris, la cosa no canviarà.
Recorda si un gestor actiu no ho fa millor que el seu índex de referència no val la pena pagar-li la comissió de gestió.
Ara bé, que comenci a entrar competència de la bona és un fet que fa que l’inversor se’n pugui alegrar.
Si t’ha agradat comparteix a les xarxes